Єдина Країна! Единая Страна!
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 00:44


Сайт вчителя початкових класів 


Ви увійшли як Гість
Вітаю Вас Гість
Меню сайту
НОВИНКА!!!
Пошук
smileys
Друзі сайту
Сайт вчителя початкових класів Кудрі О.П. МетодсоветСайт вчителя початкових класів Кудрі Олени Освітній портал Каталог сайтов. Зарегистрировать сайт бесплатно в каталог сайтов Каталог сайтов Украины
Продам бизнесПеллеты из лузги подсолнечника пеллеты из соломы
Перша сходинка школяра Сайт Лілії Калашнікової
КРИНИЧКА
 Заступник з виховної роботи
Школьный дворик Рудаковой Лидии
КЛАСна компанія
Сходинки до вершин знань
НАЗВАНИЕ
Кнопка сайту
Сайт вчителя початкових класів Кудрі О.П.
Головна » 2014 » Січень » 10 » Канікули в Карпатах
19:50
Канікули в Карпатах
Для дітей зима, мабуть, найулюбленіша пора року. Адже саме взимку можна накататися на ковзанах, санчатах, лижах, пограти в сніжки. Та цього року погода ще й досі не порадувала наш край білими заметами. Але дехто з наших школярів все ж таки мав змогу досхочу накататися на санчатах з височенних гірок. А дехто вперше у своєму житті став на лижі. 
1 січня група учнів нашої школи здійснила захоплюючу подорож в Карпати на період Різдвяних свят. Діти відвідали місто Яремче. Побачили «Яремчанський Гук» – водоспад який захоплює своєю красою та мальовничістю. Піднялися до Скель Довбуша – могутніх кам’яних брил, що є природною пам'яткою, яку наші предки вміло тривалий час використовували під фортецю. 
Зупинилась група в селі Кваси Рахівського району. Розташоване село в долині річки Чорна Тиса, на висоті 560 м. над рівнем моря. Назва села походить від слова «квасна вода», так на Гуцульщині називають мінеральну воду. У селі дійсно є мінеральні джерела, до яких наші діти ходили за водою. 
Кілька разів група побувала на Буковелі. Гора Буковель – це прекрасний гірськолижний курорт. Саме у цьому куточку Українських Карпат збереглася первозданна краса природи. Діти відвідавши курорт спробували себе в якості лижників та навіть сноубордистів. 
Різдво Христове на Закарпатті святкують з традиціями, яких, швидше за все, більше не зустрічається в жодному куточку України. Для наших учнів Святий вечір був надзвичайно цікавим. Діти заздалегідь підготували чудову колядку та пішли по селу колядувати. Мешканці села були здивовані гостям і радо запрошували до своїх осель, пригощаючи пирогами. Повертаючись до хати, діти зустрілись з місцевими гуланами. Це компанія хлопців, які переодягаються в жида, чорта, солдатів, ангелів, царів. Вони колядують і показують різні сценки. 
В останній день екскурсійного туру діти відвідали Музей екології гір в Рахові, який є унікальним еколого-освітнім та історико-культурним осередком в Карпатах, що створений у 90-х роках минулого сторіччя, проте формування його експозиції триває до цього часу. Побували в географічному центрі Європи, що знаходиться безпосередньо в Закарпатті, в селі Ділове, у Рахівському районі, поблизу від відомого Карпатського біосферного заповідника, на березі річки Тиса біля кордону з Румунією. 
На останок діти відвідали «Музей-колибу» - кафе-ресторан, в якому зібрані різноманітні старовинні предмети побуду зі всіх регіонів Західної України та скуштували смачну форель.

    Переглянути ФОТО
Переглядів: 1464 | Додав: 11Elenka | Рейтинг: 0.0/0
Сьогодні
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Хмаринка тегів
Архів записів
Наше опитування
Чи знаєте Ви, що таке сенсомоторика?
Всього відповідей: 54
Перейти до обговорення

Форма входу

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0







www.copyright.ru